моторни масла
Доставка и плащане Калкулатор за моторни масла Условия за ползване Kонтакт Facebook

Моторни масла вискозитет 0w30

Това двигателно масло 0W30 е може би един от най-рядко ползваните вискозитети  за двигателно масло. Задължително синтетични и с висока цена тези масла много рядко се употребяват в България. Главно при тях екстрата, е че са горивоспестяващи или FUEL ECONOMY. Без проблеми могат да докарат 5% годишно икономия на гориво, което си е добър процент спрямо сумата, която давате за DIESEL и цената на маслото.

За да ползвате, това масло трябва задължително вашия производител на двигателя да го препоръчва и да отговаря на нужните спецификации. Най-често се използва в автомобили с марките VOLVO, HONDA или 8 и 10 цилиндровите дизелови двигатели на VW, които имат нужда от намален разход на гориво.

Маслото 0w30, не го препоръчваме при мощни бензинови двигателизаради числото 30, което не достатъчно високо като 50 или 60 и не може да ви предложи тази сигурност при по-сериозни изпитания на  вашия любим автомобил най-горещите моменти.

За дизелови коли през зимата е по-оптимално решение спрямо 5W30/40, защото зимния вискозитет 0w, издържа при над минус 30 градуса, докато други продукти със стойности над 10w ще са станали на боза.

Единствена марка масло с вискозитет 0w30, с която разполагаме е Кастрол.