motorni masla
Доставка и плащане Калкулатор за моторни масла Условия за ползване Kонтакт Facebook

Вискозитет 15w50

Обикновено този вид масла 15w50 са по-рядко използваеми, но са по-добро решение от минералните масла 15w40.

Най-често се използват при износени двигатели, които харчат масло и работят по-шумно. Целта на това гъсто масло е да уплътни всички износени елементи и гумени уплътнения, от където може да се губи.

Тук става въпрос за минералните или полусинтетични продукти, които са на приемлива цена.

Другото приложение на този вискозитет 15w50 е автомобилния спорт. Много предпочитано двигателно масло за високи натоварвания. Става въпрос за скъпо струващи масла, които са напълно синтетични или естерни специално разработени за спортни автомобили.

Редовно турбинираните бензинови автомобили прибягват до този вискозитет с цел да осигурят хубав мален филм дори и при най-високи температури на двигателя. Състезателите са сигурни, че няма да останат без масло, но при 40 минути жесток натиск в червените обороти е хубаво маслото направо да се изхвърли, защото живота му е кратък и няма тази издръжливост за големи интервали от време (става въпрос за естерните масла, а не обикновените полусинтетични).

В обобщение за тези продукт е хубаво да знаете, че през зимата те осигуряват без проблемен старт до минус 15 градуса, всичко по-надолу е опасно за двигателя и първото запалване сутрин е възможно да е на сухо.

Марки масла с вискозитет 15w50: