logo
Доставка и плащане Калкулатор за моторни масла Условия за ползване Kонтакт Facebook

Вискозитет 5w50

Този вид масло е може би най-доброто за всички автомобили, без дизеловите двигатели със специални филтри за твърди частици – DPF.

При тези масла интересното е, че през зимните условия предлагат същата защита като по-евтините синтетични продукти с вискозитет 5w40, но разликата идва през топлото лятно време. Не случайно тези лубриканти имат спортен стил и се приема,че издържа при много висока температура и натоварване.

Числото 50 е по-голямо от 40 и съответно дава предимство пред обикновените масла. Всеки водач, състезател или любител със 180-200км/ч обикновените масла не издържат и се изпаряват или стават тънки като вода и нямат хубав маслен филм. Тогава двигателя наистина се износва и има опасност да остане без масло, което да доведе до блокирането му.

Тези масла 5w50 винаги са синтетични и се сменят на интервал от 15 000км. Трябва да знаете, че за нашите климатични условия този вискозитет е идеален и употребата му ви дава сигурност и надеждност дори за 1 милион километра или през целия живот на автомобила.

Не трябва да забравяте, че ако притежавате мощен автомобил задължително трябва да използвате спортни масла. Не случайно Mobil 1 5w50 се вгражда фабрично в повечето модели Порше.